Με αφορμή την πανελλήνια Ημέρα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό ο Σύλλογος διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου, σύμφωνα και με τη σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., οργάνωσε δίωρη εκπαιδευτική παρέμβαση ευαισθητοποίησης των μαθητών του σχολείου την Τετάρτη 4 Μαρτίου.  Την επιστημονική συνδρομή και τον συντονισμό της δράσης ανέλαβε η κ. Φωτεινή Τσουκνίδα, Ψυχολόγος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Σερρών.

Η παρέμβαση υλοποιήθηκε αρχικά στα τμήματα της Γ΄ Γυμνασίου, όπου οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου προσέγγισαν το θέμα μέσα από βιωματικές μεθόδους και μελέτες περίπτωσης που τους είχαν δοθεί και στη συνέχεια παρουσίασαν στο σύνολο των μαθητών του σχολείου τα πορίσματά τους. Η δράση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της κ Τσουκνίδα και τον διάλογο με τους μαθητές σχετικά με το αρνητικό φαινόμενο του σχολικού φαινομένου και την ανάγκη υιοθέτησης μιας στάσης αποδοχής και συνεργασίας.

 

http://3gym-serron.ser.sch.gr/

 http://3gym-serron.ser.sch.gr/files/bull/bull.html

https://photos.google.com/share/AF1QipPQPsGtf1wss46f7puVYv-vm7-uEIbqiDGg1O2-xv1k_AxDfARRTVCPV0tLt7T9WQ?key=R09XN1Rsc2I5U0hPMzktN3lOWkY5Uk5Uckx5LWNR