Από μπουμπούκι σε άνθος

             Ένα μπουμπούκι της άνοιξης έτοιμο να ανοίξει το άνθος του…συλλογιέται την πορεία του στο ταξίδι του χρόνου…ήμουν ζωντανό; δούλεψα σκληρά για να βοηθήσω το ολόκληρο το φυτό να τραφεί; είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας; περιορίζομαι στην τωρινή μου μορφή; ή θέλω να ανοίξω και να επεκταθώ;

 

Αγαπημένε έφηβε, είσαι έτοιμος να κάνεις ένα εξελικτικό άλμα…πορεύεσαι μια απαιτητική περίοδο της ζωής σου…αναζητάς πατήματα, προσπαθώντας να ανακαλύψεις την ταυτότητά σου, διεκδικώντας θέση στην οικογένεια και στην κοινωνία, συνάμα με τις απαιτήσεις του σχολείου. Όλα τούτα σε οδηγούν σε πλήθος συμπεριφορών και αντιδράσεων.

 

Όλα όσα σε δοκιμάζουν τούτη την κρίσιμη στιγμή των εξετάσεων είναι ό,τι πιο πραγματικό σου συμβαίνει, σου προσφέρουν πλούτο πληροφοριών για το μέσα σου. Είναι μια αλήθεια που πρέπει να ακούσεις. Είναι μια πραγματικότητα που σου μιλάει και κάτι θέλει να σου πει. Τα οφέλη ψυχικά και πνευματικά είναι πολύ μεγαλύτερα και ουσιαστικότερα, από την εξάλειψη με έναν θαυματουργικό τρόπο των συμπτωμάτων.

 

Είσαι διαθετειμένος να αναδείξεις και να γίνεις όσο περισσότερο οι δυνατότητές σου προκειμένου και το νόημα της ύπαρξης σου να επενδυθεί με ικανοποίηση και έμπνευση; Η δυσκολία είναι δεδομένη, η χαρά είναι υπό ανακάλυψη.

 

Τώρα είναι η ευκαιρία, το μπουμπούκι να ανοίξει σε άνθος, εσύ έφηβε σε ώριμο ενήλικα. Συνέχισε, δεν είσαι μόνο τα συμπτώματα που τώρα παρουσιάζονται, η ολότητά σου εμπεριέχει την δύναμή σου να αγωνίζεσαι, η  απαιτητική προσπάθεια όλων αυτών των εκπαιδευτικών χρόνων σε καλεί να την υπερασπιστείς μέχρι τέλους.

 

Καλή ανθοφορία!

 

 

    Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

 

  Φωτεινή Τσουκνίδα - Ανθουλάκη